Αργή Ιστοσελίδα – Γιατί συμβαίνει & πώς να το διορθώσουμε

Εισαγωγή:

Η απόδοση μιας ιστοσελίδας είναι κρίσιμη για την επιτυχία της στον ψηφιακό κόσμο. Όταν μια ιστοσελίδα είναι αργή και φορτώνει με αργούς ρυθμούς, μπορεί να αποθαρρύνει τους επισκέπτες και να μειώσει την απήχηση και την αποτελεσματικότητά της. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τους βασικούς λόγους που μια ιστοσελίδα μπορεί να είναι αργή και θα παρέχουμε συμβουλές για το πώς μπορείτε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα και να βελτιώσετε την απόδοση της ιστοσελίδας σας.

 

Τι προκαλεί μια αργή ιστοσελίδα:

Μεγάλο μέγεθος αρχείων: Όσο και αν φαίνεται περίεργο ένα από τα κύρια αίτια αργής φόρτωσης ιστοσελίδας είναι η υπερβολική χρήση μεγάλων αρχείων, όπως εικόνες, βίντεο και άλλα πολυμέσα όπως και η μη βελτιστοποίησή τους ή η προσθήκη περιττών πληροφοριών στα αρχεία. Να τονίσουμε ότι οποιαδήποτε εικόνα πάνω από 1mb θεωρείται υπερβολική καθώς και οι png εικόνες με μεγάλη διάσταση. 

Κακή ποιότητα φιλοξενίας: Ο πάροχος φιλοξενίας στον οποίο φιλοξενείται η ιστοσελίδα σας μπορεί να επηρεάσει την ταχύτητα φόρτωσης. Το σίγουρο είναι ότι ένας Dedicated Server προσφέρει υψηλότερη απόδοση συγκριτικά με τα Shared Hosting αλλά με υψηλότερο κόστος. Παρόλα αυτά εάν έχουν γίνει οι κατάλληλες ρυθμίσεις στο Server που θα φιλοξενείται η ιστοσελίδα σας ώστε να ταιριάζει με το CMS [πχ WordPresss] μπορείτε να επιτύχετε δυνατές αποδόσεις. Άλλη μια αιτία είναι η τοποθεσία του Server η οποία αν βρίσκεται πολύ μακριά μπορεί να επιβραδύνει τη ταχύτητα φόρτωσης [πχ αν το κοινό σας είναι στην Ελλάδα δεν πρέπει να επιλέξετε hosting από άλλη Ήπειρο όπως την Αμερική].

Πολλά Plugin: Τα plugin είναι εργαλεία που εισάγονται στην ιστοσελίδα προκειμένου να βελτιώσουν ή να αυτοματοποιήσουν μια διαδικασία αντί να γραφτεί κώδικας που αυξάνει το κόστος υλοποίησης. Για παράδειγμα υπάρχουν plugin για τα social media, για το SEO, για τον υπολογισμό μεταφορικών κ.α.. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν εισαχθούν πάρα πολλά καθώς καταλήγουν να βαραίνουν την ιστοσελίδα αντί να βοηθούν στη λειτουργία της.

 

Πώς να διορθώσετε μια αργή ιστοσελίδα:

Βελτιστοποιήστε τα αρχεία: Μειώστε το μέγεθος των εικόνων και των πολυμέσων χρησιμοποιώντας συμπίεση, αποκοπή και βελτιστοποίηση. Αναλύστε τα αρχεία και αφαιρέστε τυχόν περιττές γραμμές κώδικα.

Φιλοξενία: Βρείτε Digital Marketing Agency που προσφέρει ποιοτικά πακέτα hosting ώστε να σας προτείνει ακριβώς αυτό που έχετε ανάγκη. 

Plugin: Απευθυνθείτε σε ειδικούς ώστε να χρησιμοποιήσουν μόνο τα απαραίτητα προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος σας.

 

Συμπέρασμα:

Η ταχύτητα φόρτωσης μιας ιστοσελίδας είναι κρίσιμη για την εμπειρία των χρηστών και την επιτυχία μιας επιχείρησης στο διαδίκτυο. Αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που προκαλούν την αργή φόρτωση και υιοθετώντας βελτιστοποιημένες τεχνικές, μπορείτε να βελτιώσετε την ταχύτητα και την απόδοση της ιστοσελίδας σας. Μην παραμελείτε αυτήν την κρίσιμη πτυχή της ψηφιακής παρουσίας σας και επενδύστε στην βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας για να προσφέρετε μια ευχάριστη εμπειρία στους επισκέπτες σας. Στη Risecube σε όλες τις ιστοσελίδες και τα Eshop που κατασκευάζουμε προσπαθούμε να έχουμε τη καλύτερη δυνατή ταχύτητα φόρτωσης συνδυάζοντας βέβαια τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του πελάτη. Φροντίζουμε πάντα όλα τα αρχεία περιεχομένου να βελτιστοποιηθούν και προσφέρουμε υψηλής ποιότητας πακέτα Hosting για κάθε ανάγκη. Η έμπειρη ομάδα της Risecube είναι εδώ για να αναλάβει την ανάλυση και επίλυση των προβλημάτων ταχύτητας φόρτωσης. Για περισσότερες πληροφορίες κάνε κλικ εδώ.

Κοινοποίηση Άρθρου:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ποια είναι τα σωστά βήματα για τη δημιουργία Eshop;

Εισαγωγή: Η δημιουργία ενός Eshop αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν το δυναμικό του διαδικτύου και να βρούνε νέους πελάτες. Ωστόσο, για να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο Eshop, πρέπει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αργή Ιστοσελίδα – Γιατί συμβαίνει & πώς να το διορθώσουμε

Εισαγωγή: Η απόδοση μιας ιστοσελίδας είναι κρίσιμη για την επιτυχία της στον ψηφιακό κόσμο. Όταν μια ιστοσελίδα είναι αργή και φορτώνει με αργούς ρυθμούς, μπορεί να αποθαρρύνει τους επισκέπτες και

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τι είναι το Google Consent Mode V2 και τι χρειάζεται να ξέρω ως ιδιοκτήτης website

Το τελευταίο διάστημα επικρατεί μια σύγχυση σχετικά με το Google Consent Mode v2 το οποίο ήρθε σαν κάτι το “υποχρεωτικό” για τις επιχειρήσεις. Data loss, αναπάντητες ερωτήσεις από μεριάς Google

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »